četvrtak, 30. prosinca 2010.

Predispitivanje o društvu (5)

U vjerojatno pretposljednjem nastavku serijala "Predispitivanje o društvu" ima nekoliko točaka koje vam predlažem na komentiranje.

To su redom:
  • Statut u vjerojatno završnoj verziji. Nije se skoro ništa promijenilo od prošle.
  • Prijedlog pristupnica. Jedna za redovne članove, druga za članove podmlatka. Dijagonalna crta je samo privremeno da netko ne pomiješa s konačnom verzijom.
  • Prijedlog pravilnika o izborima za tijela Društva. S obzirom da ovaj pravilnik donosi Izvršni odbor ovo je samo skica, a nema neku pravu težinu poput Statuta. Sadrži i opis izbora na osnivačkoj Skupštini iako to zapravo ne spada u takav dokument.
  • Prijedlog zaštitnika Društva: čini se logičnim sv. Benedikt, sv. Ćiril i Metod plus eventualno sv. Jeronim. Problem je s kalendarima: sv. Benedikt - 21.3. (1962.), 11.7. (novi); sv. Ćiril i Metod - 7.7. (1962.), 14.7. (novi), 5.7. (Hrvatska). Također, kada slaviti dan Društva? Nema smisla da to bude uz novu misu, pa nam preostaju samo nedjelje i eventualno Tijelovo ili Svi Sveti (Božić i Velika Gospa iz praktičnih razloga ne dolaze u obzir).
  • Internet stranica Društva. Tko ima volje i umijeća neka predloži bolje.
  • NAJVAŽNIJE: Datum osnivačke Skupštine: predlažem subotu 15.1.2011. oko 11 sati. Treba nam mjesto! Rado primam prijedloge, posebno ako su tipa: "Raspitat ću se i sigurno dogovoriti." Pripaziti ako je crkveno mjesto, da ne bi promijenili mišljenje u zadnji čas zbog straha ili nesnošljivosti.
Sve komentare pišite u formu dolje. One koje dobijem na mail ću ionako tamo kopirati jer mi je tako lakše i strukturiranije pratiti.

4 komentara:

  1. Pozdrav!
    Svakako nam treba mjesto, gledao sam malo za iznajmljivanje soba za sastanke i mislim da je bez veze da plaćamo po 300-400 kn na sat za nešto takvo (kad nam ionako neće trebati projektor i slično).
    Vjerujem da neko od čitatelja ima dobar prijedlog za prostor (neka škola, crkveni prostor, "društvena dvorana"...)

    OdgovoriIzbriši
  2. ako nas nema puno, može u mene u stanu - za početak!8-)

    OdgovoriIzbriši
  3. I ja dajem stan na raspolaganje...

    OdgovoriIzbriši
  4. Hvala na ponudama, ali mozda bi bilo bolje prvo potraziti neko javnije mjesto, a tako nesto u eventualnoj nuzdi.

    OdgovoriIzbriši

Upute za komentiranje

Kako bi se razlikovali sugovornici, obavezno koristite neko ime ili nadimak koji možete dodati i na kraju komentara. Potpuno anonimni komentari najčešće se brišu.

Nijedan komentar objavljen na ovom blogu ne podrazumijeva ni u kojem stupnju prihvaćanje od autorâ ovog bloga mišljenja koja su u komentaru izražena.