subota, 16. lipnja 2012.

Nema tradicionalne mise u sv. Martinu 24. lipnja 2012.

Prenosim s mailing liste Tradicionalna Misa:
U nedjelju 24. lipnja 2012. (svetkovina rođenja sv. Ivana Krstitelja)
neće biti tradicionalne latinske mise u crkvi sv. Martina u Zagrebu.
Uz Božju pomoć, misa se nastavlja 1. srpnja 2012.

Pismo Nadbiskupskom duhovnom stolu Zagrebačke nadbiskupije u ime
zainteresiranih vjernika kao i odgovor možete naći na stranici
Tradicionalna Misa: https://sites.google.com/site/tradicionalnamisa/dokumenti-1

1 komentar:

  1. Sveti Otac želi kanonsku rješenje za FSSPX. Ne bez razloga. Mons.Fellay-u nije lako. Napada ga se sa svih strana. Najžešći su napadi od nekih iz FSSPX-a.Molimo se da FSSPX uskoro postane peronalna prelatura ili još bolje-personalni ordinarijat.I da dođu u Hrvatsku-tek onda bi otpočela borba za svetu Crkvu. Sada smo u fazi destrukcije svega katoličkoga bez ikakve prepoznatljive snage koja se tome suprotstavlja.
    S ovakvima kao Večković nećemo daleko stići. Takvo katoličanstvo je osuđeno na propast.
    Ne znam je li to taj tip, no sjećam se kad sam 2000. god. otišao na Duhovni stol s ciljem da se raspitam kako po uredbama kanonskog prava dobiti odobrenje za trad.Misu, naišao sam na arogantnog, ciničnog, modernističkog svećenika koji je postao na kraju agresivan. Bojao sam se da će me fizički napasti.(Premda bi u tom slučaju vidio s kim ima posla).
    Takvi su nam tipovi olakšali dolazak do FSSPX-a koji je za nas Hrvate bio najduži put: zbog naše tvrdoglavosti, odvojenosti od Zapada i nepoznavanja stvarne krize u Crkvi, kao i papističkog legalizma koji je nakon Vat.II čisti promašaj.Iza svega toga je stajalo modernističko divljanje. Prema sadašnjim namjerama Sv.Oca nitko ne pokazuje "papistički legalizam".

    Fidelis

    OdgovoriIzbriši

Upute za komentiranje

Kako bi se razlikovali sugovornici, obavezno koristite neko ime ili nadimak koji možete dodati i na kraju komentara. Potpuno anonimni komentari najčešće se brišu.

Nijedan komentar objavljen na ovom blogu ne podrazumijeva ni u kojem stupnju prihvaćanje od autorâ ovog bloga mišljenja koja su u komentaru izražena.