nedjelja, 8. prosinca 2013.

Bezgrješna Djevice, moli za nas!


"... valja imati na pameti, da se u sv. pismu udilj isporegjuje ovamo Adam i Krist, onamo pak Eva i Marija. U toj isporedbi vazda je Adam i Eva na jednoj i istoj strani, Krist pak sa Marijom je na drugoj suprotnoj strani. Gdje je Adam tamo je vazda uz njega i Eva ; ondje gdje je Krist, svagda je uz njega i Marija. Ali to su dvije protivne stranke. Jedna je početak i uzrok skvarenju i pogubi, druga je uzrok spasenju i životu. Kako se kod pogube roda ljudskoga spominje Adam, ali tako, da se uz njega i s njim vazda misli i na Evu, tako se kod spasenja spominje Krist, ali se uz njega i s njim razumijeva i Marija. Već ista sporedba ovamo Adama i Eve, onamo Krista i Marije i opreka koja je izmegju njih, otkriva i budi u nas misao: kako je Eva zapletena u grijeh Adamov i kako su oboje uzrok skvarenju roda čovječjega, tako isto treba uzeti, da i Marija zajedno s Kristom ima dijela u poslu spasenja roda ljudskoga i zato da je i ona kao i Krist prosta od Adamova grijeha, po kojem je poguba na rod ljudski došla."

1 komentar:

  1. Uoči razlike!

    Evo jedna igre za opuštajuću nedjeljnu večer. Usporedite dva videa istog događaja unutar godinu dana i nabrojite razlike.

    http://www.youtube.com/watch?v=OPFnLIsd9jg

    http://www.youtube.com/watch?v=uj6wN1yhvWA

    p.s. na žalost ne mogu na netu naći prvi dio gdje papa Franjo dolazi na prednjem sjedalu nekog normalnog nerenesansnog automobila jer bi onda mogli i to dodati u igru s ovim http://www.youtube.com/watch?v=7Qwp84mXe0M

    S.H. :-)

    OdgovoriIzbriši

Upute za komentiranje

Kako bi se razlikovali sugovornici, obavezno koristite neko ime ili nadimak koji možete dodati i na kraju komentara. Potpuno anonimni komentari najčešće se brišu.

Nijedan komentar objavljen na ovom blogu ne podrazumijeva ni u kojem stupnju prihvaćanje od autorâ ovog bloga mišljenja koja su u komentaru izražena.