subota, 27. veljače 2016.

Molitva za biskupe i svećenike u Hrvatskoj



Božanski Otkupitelju! Molimo Te za milosrdnost Tvojega presvetoga Srca, gledaj milostivo na nevolje katoličke crkve, koju si predobio svojom dragocjenom krvlju; udijeli joj svoju svemoguću obranu i izlij na nju obilje svog blagoslova, da opet u miru i pokoju čuva povjereno i nebesko blago.

Napuni Tvoga vidljivoga zastupnika na zemlji i biskupe, koje si postavio za pastire svojega stada, kao i sve svećenike i duhovnike mudrošću, hrabrošću i jakošću u borbi sa svijetom i paklom.

Utvrdi ih proti navalama, čuvaj ih od ljudskog straha i malodušnosti, jači ih u borbi i protivštini, da sve neprijatelje slavodobitno pobijede, stalno ustraju u vjeri, da kano Tvoji pravi učenici i nasljednici radi pravde radije hoće sve pretrpjeti da, i isti život izgubiti, nego li da Ti budu nevjerni.

Budi im Ti, o Isuse, zvijezda predhodnica na svim njihovim putevima, ostani kod njih svojom svemogućom milošću, brani ih u pogibeljima, štiti ih u danima žalosti, dok se kod nas opet udomi mir!

℣. O Marijo, majko milosrđa, moli za njih!
℟. O Marijo, naša zagovornice, prosi za njih! Amen.

Molitva. Vječni Oče, prikazujemo Ti krv, muku i smrt Isusa Krista, boli preblažene Djevice Marije i svetoga Josipa, za zadovoljštinu naših grijeha, na utjehu duša u čistilištu, za potrebe svete matere crkve i za obraćenje griješnika.

(Vječno klanjanje od o. J. Valsera, Krk, 1904.)

4 komentara:

  1. Sv. Ivan Eudes, "Značajke svećenika":
    Bjelodan znak Božjega gnjeva i najstrašnija kazna kojom Bog može udariti svijet očituju se kada dopusti da Njegov narod padne u ruke svećenika koji su to samo po imenu, a ne i po djelima; koji iskazuju okrutnost proždrljivih vukova, a ne ljubav i privrženost odanih pastira (...) Ako Bog takvo što dopušta, to je siguran dokaz da se posve rasrdio na svoj narod i sručio najstrašniji gnjev na nj. Zato neprestano i nuka kršćane: "Vratite se, sinovi odmetnici (...) I dat ću vam pastire po srcu svojemu (...)" (Jr 3,14.15) Prema tome bezakonje u životima svećenika kazna je narodu za njegove grijehe.
    http://derkatholikunddiewelt.blogspot.hr/2014/05/hl-johannes-eudes-schlechte-priester.html
    M. P.

    OdgovoriIzbriši
  2. Jer48,10 Proklet bio tko nemarno obavlja poslove Jahvine!
    Iz 5,12 Na gozbama im harfe i citare (gitare),bubnjevi i frule uz vino, a za djelo Jahvino ne mare, ne gledaju djelo ruku njegovih.
    Jer23,2 Stoga ovako govori Jahve, Bog Izraelov, protiv pastira koji pasu narod moj. Vi ste raspršili ovce moje, rastjerali ih, niste se brinuli za njih. Zato ću se ja sada pobrinuti za vas, zbog zlodjel a vaših- riječ je Jahvina. Robelar

    OdgovoriIzbriši
  3. Ali ja sam rođena Rimokatolička i primila sve sakramente , prepoznala dušom i srcem vrijednost starog misnog obreda , ali mi je uskraćen . Sto sad , zar i to nista neznanci , zar nemoze ploda dati , ako to trpljenje nema smisla , kad cu imat mogućnost živjet u tradicionalnoj župi , pitam i molim odgovor . Hvala vam

    OdgovoriIzbriši
  4. Polako , ako je TLM bila stotine godina , tko kaže da NO neće i dulje. Pedeset godina do povratka TLM ,i sad već kolko zabrana.Još nije ni jedna generacija pomrla od uspostave NO. Mojsije je tek sa 80 godina poveo narod.Još ima bakica i djedeka koji se sjećaju TLM. Meni je interesantno to što je i pod oba obreda bilo ratova, bolesti , gladi , grijeha , grijeha , grijeha... Robelar

    OdgovoriIzbriši

Upute za komentiranje

Kako bi se razlikovali sugovornici, obavezno koristite neko ime ili nadimak koji možete dodati i na kraju komentara. Potpuno anonimni komentari najčešće se brišu.

Nijedan komentar objavljen na ovom blogu ne podrazumijeva ni u kojem stupnju prihvaćanje od autorâ ovog bloga mišljenja koja su u komentaru izražena.