srijeda, 13. travnja 2016.

Slovensko hodočašće i tradicionalna misa u Brezju 30.4.2016.


Lijepa vijest za sve koji žele sudjelovati u jednom tradicionalnom hodočašću objavljena je na stranici slovenskog ogranka udruge Juventutem. U subotu 30. travnja organiziraju hodočašće u slovensko nacionalno svetište Marije Pomoćnice u Brezju. Hodočasnici se okupljaju od 5 do 5,30 ujutro ispred župne crkve u Primskovu (pripazite, to je Primskovo u Kranju, a ne Primskovo u centralnoj Sloveniji). Polazak je oko 6 sati i očekivano trajanje puta tri i pol sata. U 11 sati će u bazilici u Brezju biti služena tradicionalna latinska misa, na koju su dakako pozvani i oni koji neće pješačiti, nego doći izravno autima. Sve daljnje informacije možete dobiti kontaktirajući navedenu udrugu putem formulara na desnoj strani njihova bloga.

Broj komentara: 5:

  1. Lijepa je to vijest. Ali ipak se nadam da će uskoro i u Sloveniji biti više tradicionalnih misa nedjeljom, jer koiliko je meni poznato samo pater Podržaj služi tradicionalnu latinsku misu nedjeljom u Sloveniji, a ostale tradicionalne mise budu radnim danom.

    OdgovoriIzbriši
  2. Nije li taj svećenik ekskomuniciran?

    Eks

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nije, ali i da jest, nije bitno. Taj izraz ionako više ne postoji, Franjino milosrđe nikoga ne isključuje. Ako je slučajno i bio ekskomuniciran, dovoljno je da sam po savjesti odluči jel došlo vrijeme da nije više ekskomuniciran.

      S.H.

      Izbriši
    2. Dirljivo je vidjeti toliku usklađenost s postupcima i promišljanjima pape Franje. I to na zadnjem mjestu gdje bi čovjek očekivao.

      Eks

      Izbriši
    3. Ekskomuniciran tko od koga? Katolički svećenik od crkvenih struktura koje mole skupa s poganima i muslimanima i daju pričest preljubnicima? Dajte se malo uozbiljite.

      Šime

      Izbriši

Upute za komentiranje

Kako bi se razlikovali sugovornici, obavezno koristite neko ime ili nadimak koji možete dodati i na kraju komentara. Potpuno anonimni komentari najčešće se brišu.

Nijedan komentar objavljen na ovom blogu ne podrazumijeva ni u kojem stupnju prihvaćanje od autorâ ovog bloga mišljenja koja su u komentaru izražena.