utorak, 27. veljače 2018.

Posjet preč. Johna Berga, poglavara FSSP-a

Prenosim s google grupe Tradicionalna Misa:
Zagreb će posjetiti generalni poglavar Svećeničkog bratstva svetog Petra (FSSP) preč. John Berg i u sklopu posjeta održati:
misu u nedjelju 4.3.2018. u 11,30 sati u crkvi svetog Martina u Zagrebu,
predavanje istoga dana, 4.3.2018. u 18 sati u Hotelu Palace (Trg J. J. Strossmayera 10, dvorana “Zrinski”, razina -1) na temu “30 godina FSSP-a – iskustva i perspektive apostolata”,
misu u ponedjeljak 5.3.2018. u u 18 sati u crkvi svetog Martina.


Jasno, od vas, čitatelja ovog bloga, očekujem da svojim prisustvom misama i predavanju iskažete potporu širenju Tradicije u Hrvatskoj.

Broj komentara: 13:

  1. Znam da ce neki citatelji osjecati potrebu raspravljati kako smo navikli na ovom blogu, ali sve kontroverzne stvari ostavite za drugu prigodu ili drugo mjesto. Bit ce jos tema u buducnosti gdje cete moci izreci svoje cijenjeno misljenje.

    OdgovoriIzbriši
  2. Može samo jedno pitanje: Postoji li mogućnost da don Ante Sumić (zasada jedini Hrvat u FSSP) bude poslan u Hrvatsku? Nekako bi bilo logično da crkveni redovi šalju svećenike u zemlje njihovog podrijetla, gdje razumiju ljude i gdje bi mogli uspješnije djelovati za korist duša.

    Antiliberal

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. To mi se cini kao pitanje koje mozete postaviti p. Bergu kad dodje.

      Izbriši
  3. Hotel Palace, fancy... Ima se, može se.
    Dva tjedna prije predavanja prečasnog Berga u Palaceu, stotinjak metara dalje u bitno manjem i neizmjerno neuglednijem prostoru, predavanje je imao pater Tilošanec.
    Također se očekivalo kako će eklezijaši iskazati potporu širenju Tradicije u Hrvatskoj, ali taj dan baš i nisu izgarali od revnosti.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Haha, kvatric, vidi se da ne pratite bas dugo dogadjanja vezana uz tradicionalizam u Hrvatskoj. Pogodite tko je prije par godina bio tamo?

      Ja ne mogu ni na koji nacin davati legitimitet ravnozemljasima, protestantima koji su uzurpirali HKD sv. Jeronima i pokusavaju se nametnuti kao sugovornici.

      Izbriši
    2. Da, ja sam od novijih. Na TLM sam počeo ići kojih mjesec dana prije smrti prečasnog Vitkovića. Tako da mi je, nažalost, upoznavanje s Tradicijom počelo prilično tužno.
      Ne znam na što mislite. Tko je prije par godina bio gdje? U HKD sv. Jeronima?

      Ni uz najbolju volju ne vidim kakve veze tema ravne Zemlje ima sa predavanjem patera Tilošanca o katoličkoj Tradiciji.
      A što se tiče protestanata, na predavanju se očekivano pojavio protestant Grbeša a.k.a. Lucić (čije ste predavanje ljetos dobro izanalizirali) sa svojim pobočnikom i naravno, povampirio se zbog izlaganja patera Tilošanca. Kako nije bilo prekaljenih tradicionalista da nakon predavanja argumentirano brane vjeru, Tradiciju smo, labavim znanjem u kombinaciji sa skoro pa fizičkom silom, od demoniziranog protestanta morali braniti mi novajlije.

      Izbriši
  4. Toma misli na Misu i predavanje koje je Svećeničko bratstvo sv. Pija X. održalo u hotelu Palace 27.4.2014. godine, kada je prečasni bio u Rimu na "kanonizaciji" dvaju papa.

    Hvala dragome Bogu pa sada svake nedjelje imamo tradicionalnu Misu od FSSPX-a. Velika je to milost.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Trebao je samo par trenutaka potraziti po blogu i kvatricu se ne bi potkrala takva greska:

      http://tomablizanac.blogspot.hr/2014/03/misa-i-predavanje-sspx-u-zagrebu-2742014.html?m=1

      http://tomablizanac.blogspot.hr/2014/04/misa-i-predavanje-fsspx-u-zagrebu-2014.html?m=0

      Izbriši
    2. Ajde neka i mi lefebreovci nismo puka sirotinja.
      Eto, mi čak ni mise ne slavimo u crkvi, već u fancy hotelu :)
      Doduše, ne zato što hotele volimo više nego crkve.

      Izbriši
    3. Svi katolici (ne samo tradicionalisti ove ili one vrste) trebaju razmisliti sto im je u zivotu vazno, sto zele podupirati i u skladu s time planirati kome ce i koliko davati.

      Izbriši
    4. Već mi se davno učinilo da će se u Hrvata iz tradicionalnih krugova proširiti oni koji imaju najbolji pastoral.
      Svaka je zemlja i svaki je narod specifičan. To je očito naša specifičnost.
      Gdje je pastoral dobar, bude i dobročinitelja.
      Mi nismo ni Zapad gdje jedna grofica, nekadašnji firmaš...ostave ovo ili ono, poklone kapelicu itd., jer naše su plemiće pobili i rastjerali Turci, a bogatije ljude i intelektualce četnici i komunisti.
      A nismo ni Afrika gdje se za 500 dolara može izgraditi kapelica.
      Zbilja smo izazov u organizacijskome smislu.
      Ne će to brzo ni FSSP-om.

      Kikii

      Izbriši
  5. Hotel Palace , Tempo , Panorama , Fala , Češki narodni dom , kapela Svetog Josipa ... , zagrebačka katedrala , Bazilika Sv. Petra.
    Robelar

    OdgovoriIzbriši

Upute za komentiranje

Kako bi se razlikovali sugovornici, obavezno koristite neko ime ili nadimak koji možete dodati i na kraju komentara. Potpuno anonimni komentari najčešće se brišu.

Nijedan komentar objavljen na ovom blogu ne podrazumijeva ni u kojem stupnju prihvaćanje od autorâ ovog bloga mišljenja koja su u komentaru izražena.